Written by

Kakva su očekivanja od kamere novog iPhone-a?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 227

Šta je na vašoj listi želja od iPhone-a koji nas očekuje u drugom dijelu 2019. godine? Po svemu sudeći, kompanija planira izvršiti značajne nadogradnje i prednje i zadnje kamere na modelima iPhone 11.

Svi ovogodišnji uređaji poznatog brenda mogli bi da budu opremljeni unapređenim kamerama posebno namijenjenim za selfie-e, što potencijalno nudi bolje performanse pri slabijem osvjetljenju.

Očekuje se da će novi uređaji kompanije Apple preći, sa upotrebe 7-megapikselne selfie kamere, na onu sa 12 megapiksela. To bi značilo unapređenje rezolucije prednje kamere, koja će nakon najavljenih izmjena biti u rangu sa onom koja se nalazi na zadnjoj strani telefona. Takođe, očekuje se da će poznati brend dodati nešto višu brzinu okidanja na prednjoj kameri, što bi trebalo da pomogne u performansama slikanja po mraku.

Nove informacije sugerišu i da će Apple koristiti specijalni premaz kako bi kamere sa prednje strane, ali i treći objektiv kamere sa zadnje strane bile skoro nevidljive.

Za sljedeću verziju Apple-ovog iPhone XR-a pretpostavlja se da će uključivati dvostruke kamere sa zadnje strane, kao i tele-foto objektiv. Ukoliko se pretpostavke pokažu istinitim, novi uređaj će biti prvi iz porodice Apple sa dvije zadnje kamere.

Još jedna od prednosti nove kamere jeste i standardni širokougaoni objektiv koji bi, takođe, poboljšao kvalitet fotografija zabilježenih pri slabom osvjetljenju.

Mnogi od ovogodišnjih vodećih modela pametnih telefona imaju sisteme sa tri kamere na poleđini, a po svemu sudeći i Apple će pratiti ovaj trend u narednim serijama pametnih uređaja koji nas očekuju u, ne tako dalekoj, budućnosti.