Kakve Google ima planove sa kompanijom Fitbit?

Written by

Kakve Google ima planove sa kompanijom Fitbit?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 227

Sada je i zvanično – Google preuzima Fitbit, proizvođača pametne opreme za fitnes, koji će uskoro predstaviti svoje penosive uređaje uz natpis „Made by Google“.

Iako još uvijek nije poznato kada će ti uređaji biti dostupni na tržištu, jasno je da Fitbit, koji je generalno fokusiran na zdravlje i aktivan način života, želi da se poveže sa Google-om u toj oblasti i kroz veće prisustvo pametne tehnologije omogući korisnicima da brzo dođu do korisnih i relevantnih informacija.

U Google-u, pak, znaju koliko je danas važna zaštita privatnosti, što je posebno vidljivo pri upotrebi uređaja koje koristimo 24 časa na dan, čak i dok spavamo. Iz kompanije obećavaju da će biti transparentni po pitanju načina, ali i razloga za prikupljanje podataka. Takođe, navode da se podaci iz Fitbit-a neće koristiti za ciljane oglase, ali i da će njegovim korisnicima ponuditi mogućnost pregleda, prebacivanja i brisanja njihovih podataka.

U svakom slučaju, Google se nada da će poboljšanja hardvera i softvera koji će razvijati u saradnji sa stručnjacima iz Fitbit-a biti od koristi i za druge kompanije koje koriste platformu za pametne satove Wear OS.