Written by

Kakve novitete donosi kamera LG V40 telefona?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 145

Nakon što smo pisali da će kompanija LG predstaviti LG V40 ThinQ u toku ove sedmice, otkriveno je još nekoliko detalja o nadolazaćem modelu.

Nova perjanica južnokorejske kompanije dolaziće sa ukupno pet kamera i to tri na poleđini i dvije s prednje strane. LG je otpočetka V seriju pozicionirao liniju sa izuzetnim fotografskim mogućnostima.

Ukoliko je vjerovati najnovijim glasinama, tri kamere će na poleđini telefona biti postavljene horizontalno, a kamera s desne strane će imati 16 megapikselni senzor. U sredini će se nalaziti kamera od 12MP kamera za tkzv „Super-Wide Angle“ snimke, dok će kamera sa lijeve strane imati 8MP “Telephoto” senzor, poput kamera na modelu Huawei P20 Pro.

Ljubitelje selfija obradovaće prednja dvostruka kamera sa 8MP i 5MP kamera za savršene selfie fotografije.

Od ranije se spominje da bi LG V40 ThinQ bi trebalo da ima 6.4-inčni displej sa rezolucijom od 3120 x 1440p, odnosno QHD+ rezoluciju sa 19.5:9 odnosom stranica ekrana.

Ispod haube će se najvjerovatnije naći Snapdragon 845 čipset, a telefon će biti opremljen sa 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora te imati baterija od 3300mAh.