Written by

Kendrick Lamar – vladar Google Play prodavnice

moj android| Views: 206

pjesma

Već smo pisali o tome da je Google Play odabrao najbolje i najpopularnije aplikacije u 2017. godini. Osim što je ova selekcija otkrila šta su trendovi u oblasti korisničkih interesovanja, Google nam je rekao mnogo i tome koji su umjetnici obilježili godinu sa kojom se polako pozdravljamo.

Kao što je poznato, Google Play ne nudi samo aplikacije, već i mogućnost strimovanja pjesama, filmova i serija, te preuzimanja elektronskih knjiga. Stoga su zajedno sa aplikacijama proglašeni i najistaknutiji u ovim kategorijama.

Muzikom su vladali hip hoperi, prvenstveno Kendrick Lamar, kojem je uspjelo da ima dvije pjesme među pet najslušanijih. To su „HUMBLE“ i „DNA“, a uz njega je tu i još jedan hip hoper, Future, sa singlom „Mask Off“. Tu je, naravno, i planetarni hit „Shape of You“, kojeg je otpjevao Ed Sheeran, a petorku zatvara kantri muzičar Sam Hunt, pjesmom „Body Like a Back Road“.

Kada su filmovi u pitanju, dominira fantastika. Među pet najgledanijih filmova su „Odmetnik 1: Priča o Ratovima zvijezda“, „Wonder Woman“, „Doktor Strejndž“ i „Čuvari galaksije 2“, a u ovo društvo je uspio da se ugura i jedan animirani film – „Vajana“ kompanije Disney.

U godini u kojoj je emitovana sedma sezona „Igre prijestola“, ne čudi da se ovaj HBO hit našao među pet najgledanijih serija. Uz zmajeve i ledene zidove našli su se „Živi mrtvaci“, „Rik i Morti“, „Teorija velikog praska“ te „Doktor Hu“.

Uticaj filmova i serija vidljiv je i u segmentu knjiga. Tako je među najčitanijima bila knjiga „To“, koju je napisao slavni horor autor Stephen King, a koja je ove godine pretvorena u bioskopski blokbaster. Takođe, u vrhu je naslov „13 razloga zašto“ (Jay Asher), ekranizovan u formi megapopularne serije. Uz ova dvije, među prvih pet našle su se knjige „The Battlemage“ (Taran Matharu), „Ready Player One“ (Ernest Cline) i „The Subtle Art of Not Giving a F*ck“ (Mark Manson).