Written by

Klavir sa svijetlećim dirkama koji možete svirati i vi!

m:ovo m:ono| Views: 139

klavir

Oduvijek ste imali želju da naučite svirati klavir, međutim nikako niste pronašli vremena u svom gustom rasporedu koje biste izdvojili za vježbanje? Kompanija “McCarthy” ima dobre vijesti za vas: od sada na jednostavan način, uz pomoć inovativnog softvera ove kompanije imate priliku da i vi postanete vrhunski pijanista.

Pitate se kako je to moguće? Priča počinje od posebno dizajniranog klavira sa dirkama koje svijetle u svim mogućim kombinacijama boja. Sam klavir vas vodi kroz pjesme koje želite da odsvirate, tako da od sada svako ima priliku da zasvira na ovom uistinu posebnom muzičkom instrumentu.

Osnivač kompanije “McCarthy” Kevin McCarthy ni sam nije profesionalni pijanista, iako je u djetinjstvu više puta pokušavao naučiti svirati klavir uz pomoć raznih učitelja. Shvatio je da mu ne odgovara rigorozni režim vježbanja na klaviru i da bi mu mnogo više odgovaralo zabavnije i interaktivnije iskustvo učenja.

Uz pomoć ovog posebnog klavira sviranje je jednostavnije nego ikada budući da je jedina instrukcija da pratite svjetla koja se pojavljuju na dirkama. Kada se dirke osvijetle, trebate ih pritisnuti prstima, a istovremeno vaš tablet ili računar prikazuje prave muzičke note koje su numerički označene tako da upućuju na jedan od vaših prstiju. U slučaju da pritisnete pogrešnu dirku, ona će zasvijetliti crvenom bojom. U početku možete odabrati da klavir za vas svira dio koji bi trebala svirati jedna od ruku, tako da možete vježbati sa drugom rukom.

klavir1

Klavir sa svijetlećim dirkama konektuje se sa “McCarthy” muzičkim softverom putem USB kabla (za računare) ili bežično putem Bluetooth-a (ukoliko se radi o tabletu). Softver trenutno posjeduje oko 1000 pjesama raznih žanrova, od rock klasika do modernih MTV hitova.

U softver je ugrađen i sistem bodovanja koji prati vaša dostignuća, te ih automatski čuva na “McCarthy Music Cloud-u” kada god je sistem priključen na internet.

Iz kompanije “McCarthy” objavili su i da rade na platformi putem koje će muzički učitelji imati priliku da doprinesu sadržaju i uvode novine u softver. Nadaju se i kako će njihov novi proizvod uskoro postati omiljen među korisnicima svih uzrasta.