Written by

Koje je najbolje mjesto za senzor otisaka prstiju?

moj android| Views: 102

Jeste li ikada razmišljali o tome gdje bi bilo najbolje i najpraktičnije da se nalazi senzor za otiske prstiju na pametnim telefonima.  Da li je to sa zadnje ili prednje strane ili čak bočno? Stručnjaci su se pozabavili tim pitanjem i zaključak jeda postoji mnogo za i protiv razloga za sve tri opcije.

Mnogi su od samog starta bili skeptični kad je u pitanju lokacija na pozadini, jer je jednestavno nepraktično, svaki put morate okrenuti telefon da biste ga otključali. S druge strane mnogi smatraju da je to najbolje rješenje, ali da bi on trebalo da bude pozicioniran na sredinu telefona, ne u gornjem dijelu kako je to sada slučaj. Isto tako veliki broj korisnika nakon nekog vremena savlada otključavanje jednom rukom što je svakako prednost.

Kad je u pitanju front-facing senzor, odnosno onaj koji se nalazi sa prednje strane većina smatra kako je on najbolji kad vam e telefon na stolu, ali da može biti veoma nepraktično ako imate jednu slobodnu ruku kojom prvo morate pronaći telefon u torbi ili ga izvući iz džepa, tako da su mišljenja prilično podijeljena. Prednost kod senzora koji se nalazi sa prednje strane jeste što će vam se rijetko desiti da slučajno otključate telefon

Veliki broj, kako korisnika tako i pripadnika stručne javnosti smatra da bi trebalo uzeti u obzir senzore koji bi se nalazili bočno i vjeruje se da bi to bila najpraktičnija opcija.