Written by

Koje su glavne razlike izmeđiu Huawei P10 i Huwei P20 modela

moj android| Views: 507

huavei

S obzirom na to da se u posljednjih sedam dana kad je u pitanju tehnologija najviše priča o najnovijim Huawei modelima iz P serije koji su prošle sedmice predstavljeni u Parizu, a danas ćemo vam izdvojiti najveće razlike između P10 i P20 serije.

Dizajn

Kad je dizajn u pitanju P20 je usvojio staklo umjeto aluminijuma od koga je bio napravljen P10 što mu daje puno elegantniji izgled, ali je osjetljiviji na otiske prstiju. Modul kamere je kod nove serije pomjeren na lijevu stranu, a tu je i vertikalni položaj koji kod P10 nije bio slučaj. Huawei P20 ima mnogo čistiji, minimalistički, atraktivniji dizajn po mišljenju mnogih.

Displej

Kad je u pitanju ekran i tu je došlo do mnogo promjena. Ekran je sad FullView i zauzima skoro cijeli prostor. Okvir je smanjen ne samo sa strana već i na vrhu i na dnu, primjetan je i zloglasni „zub“ koji je prilično podijelio mišljenja korisnika. Ekran kod P20 modela je nešto veći, iznosi 5,8 inča.

Tehničke specifikacije

Za razliku od P10 koji je ima čipset Kirin 960, 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije, P20 ima čipset Kirin 970, RAM od 4 GB te internu memoriju od 128 GB z čega je jasno vidljivo da je došlo do primjetnog poboljšanja. Kad je u pitanju kamera tu se nema puno toga za reći pošto je jasno da je kamera telefona iz nove P serija najbolje što se trenutno može naći na tržištu.