Written by

Znate li koliko ste vremena tačno proveli na Facebook-u? Provjerite ovdje!

m:ovo m:ono| Views: 390

provedeno vrijeme na facebooku

Prije nešto više od deset godina nismo mogli ni sanjati koliko ćemo, zapravo, svog vremena posvetiti društvenoj mreži koja je izazvala zavisnost kod mnogih.

Uskoro će se navršiti 11 godina otkako je Mark Zuckerberg zajedno sa prijateljima sa fakulteta 4. februara 2004. godine pokrenuo stranicu tada nazvanu TheFacebook.com, odnosno mrežu koja se vremenom usavršavala i do današnjeg dana osvojila 1,1 milijardu korisnika koji su objavljivali svoje fotografije, statuse, momente sreće, tuge, uspjeha i neuspjeha.

Sada, uz pomoć nove Facebook aplikacije imate priliku da saznate koliko dugo vremena ste proveli na ovoj društvenoj mreži od momenta kada ste postali njen korisnik. Facebook vam neće dati informaciju koliko puta ste se ulogovali, iako sasvim sigurno posjeduju i taj podatak.

Kada pokrenete aplikaciju koja mjeri koliko ste vremena svog života proveli na Facebook-u, ona će proći kroz sve vremenske oznake i kroz svaki vaš komentar na feed-u, dok ne stigne do najstarijeg, a to je momenat kad ste napravili svoj profil. Možda će se najviše šokirati oni koji su pretjerano aktivni na Facebook-u, jer će im se učiniti da će dobiti nerealno dug period boravka na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Obratite pažnju na početak testa, pošto će vam aplikacija ponuditi opciju da provodite 17 minuta dnevno, što je vrlo vjerovatno mnogo manje vremena nego što bilo ko od nas provodi vremena na Facebook-u. Dakle, prvo unesite broj minuta (ne sati) koliko u prosjeku provedete na ovoj društvenoj mreži. Zatim kliknite na “Start” i slobodno nađite neku drugu zanimaciju, jer će ovom testu biti potrebno nekoliko minuta do krajnjeg rezultata.