Written by

Komedija “Pljačka Trećeg Rajha” na Klasik TV-u

m:tel IPTV| Views: 504

Klasik TV, četvrtak 09.04 u 22h

pljacka treceg rajha

Kanal Klasik TV vam donosi odličnu komediju “Pljačka Trećeg Rajha” režisera Zdravka Šotre koji je poznat po hit filmova “Zona Zamfirova” i “Ranjeni orao”. Ovaj put priča prati živote dvojice lopova, Glavonje i Kalauza, koji pokušavaju da se snađu u raznim urnebesnim situacijama.

U periodu kada je Hitler počeo da osvaja Evropu mnogi poznati lopovi i falsifikatori došli su u Beograd kako bi napravili karijeru, a među njima su i naši glavni junaci. Oni su jedni od najuspješnijih lopova i poznati su policiji širom Evrope, a spremaju se za do tada najveću pljačku koja bi ih trebala osigurati do kraja života ako prođe uspiješno. Glavonja i Kalauz su potpuno različiti, pa je tako Glavonja taj koji je mozak svake operacije. On je veoma inteligentan i priča nekoliko stranih jezika, a uvrijeđen je kada ga nazivaju lopovom budući da obijanje sefova smatra umjetnošću. Sa druge strane je Kalauz koji je njegova čista suprotnost. On je mlad i pohlepan, ali i veoma snalažljiv. Njih dvojica nakon jedne neuspjele pljačke završavaju u zatvoru, a uspiju pobjeći nakon što jedan njemački oficir pošalje po njih da mu otvore zapečaćeni sef. Oni tada iskoriste priliku da umaknu, a preko prijatelja nabavljaju njemačke dokumente. Odlaze u Berlin gdje se predstavljaju kao daleki Hitlerovi daleki rođaci što im omogućava da uđu među njemačku elitu. Oni se međutim vraćaju svojim starim porocima i počinju pljačkati bogate njemačke porodice.

Komedija “Pljačka Trećeg Rajha” ponovo okuplja glumačku ekipu iz kino hita “Zona Zamfirova”, tako da se u filmu pojavljuju Nikola Đuričko, Katarina Radivojević, Vojin Ćetković i Dragan Nikolić. Film je inspirisan stvarnim događajima, a scenario ove avanturističke komedije napisao je Miodrag Andrić.