google_maps_mtel

Written by

Koristite javni prevoz? Google Maps uvodi nove funkcije za autobuske putnike

m:apps, preporučujemo| Views: 109

Nakon ažuriranja Google Maps-a čiji su fokus bila taksi vozila, nove funkcije poznate aplikacije poslužiće svima koji redovno koriste autobuski prevoz.

Koliko puta ste čekali na stanici autobus koji je kasnio bez ikakvih informacija na tabli, a kamoli na nekoj od aplikacija poput Google Maps-a? Onda, kada konačno dočekate svoje prevozno sredstvo, ispostavi se da u autobusu nema niti jedno slobodno mjesto. Najčešće, ne postoji ni mogućnost da agencija ili prevoznik pronađu slobodno mjesto ili alternativu za siguran dolazak putnika na njihovo odredište.

Upravo iz tog razloga poznata kompanija Google je odlučila da svojim korisnicima olakša svakodnevna putovanja javnim prevozom, dodajući u softver Maps-a nove funkcije. Riječ je o informacijama o kašnjenju autobusa u realnom vremenu, kao i prognoze bukiranosti svake linije, koje će, sigurni smo, biti i više nego korisne u planiranju svakog putovanja.

Zahvaljujući novim ažuriranjima na Google mapama, sada možete provjeriti da li autobus kojim planirate putovati kasni ili ne u odnosu na zakazano vrijeme. Takođe, možete saznati koliko kašnjenje traje, kao i tačno vrijeme dolaska na određenu destinaciju.

Pored tačke zagušenja saobraćaja koja se uzima kao jedna od stavki prilikom kalkulacije vremenskog trajanja rute, na Google Maps aplikaciji će biti prikazani i svi drugi zastoji na saobraćajnicama.

Google-ova aplikacija će prikazivati i prognoze moguće prenatrpanosti kapaciteta dolaznog autobusa, tako da možete odlučiti da li ćete putovati nekim drugim prevoznim sredstvom, sačekati sljedeći autobus ili možda prošetati do željenog odredišta.

Još ne postoje tačne informacije o gradovima u kojima će se nove funkcije prve pojaviti, ali se iskreno nadamo da će Google vrlo brzo svim svojim korisnicima omogućiti njihovu upotrebu.