Google Files

Written by

Koristite li aplikaciju Google Files? Sada dobija i nove funkcije

m:apps, preporučujemo| Views: 372

Jeste li i vi jedan od 100 miliona korisnika aplikacije Google Files? Google se nedavno pohvalio kako je upravo ovo broj korisnika ovog softvera.

Kompanija je, podstaknuta dobrim rezultatima, odlučila i da unaprijedi ovu aplikaciju. Iz Google-a ističu da ljudi širom svijeta koriste aplikaciju Files kako bi oslobodili prostor i upravljali sadržajem na svom telefonu. Aplikacija je prvenstveno namijenjena korisnicima kojima ponestaje memorije na telefonu, a iz kompanije tvrde kako smanjuje stres zbog lakšeg upravljanja stvarima na telefonu. Google Files, takođe, ubrzava obavljanje određenih aktivnosti – pronalazak fajlova, njihovo dijeljenje bez korištenja interneta ili uklanjanje starih podataka kako bi telefon svakodnevno bio ažuriran.

Google se pohvalio i podatkom da se na globalnom nivou svake sekunde uz pomoć ove aplikacije oslobodi 8GB prostora, što je približno 2.200 fotografija. Takođe, prosljeđivanje poruka često može dovesti do duplikata i bespotrebnog zatrpavanja memorije, a upravo Google Files omogućava da se svake sekunde briše više do 300 duplikata i 150 mimova.

Međutim, ova korisna aplikacija ima i dvije nove funkcije: tamni način rada koji će očuvati bateriju i smanjiti naprezanje očiju, ali i mogućnost slušanja muzike i gledanja video-zapisa izvan mreže uz kontrolne funkcije premotavanja.

Isprobajte aplikaciju Google Files, i uživajte u svim mogućnostima vašeg telefona.