Written by

Koristite Slack? Aplikacija je sada povezana sa Microsoft Office 365 servisom

m:apps, preporučujemo| Views: 242

Dok su aplikacije poput OneDrive i Azure Active Directory ranije bile dostupne na Slack-u, usluga razmjene poruka sada će imati daleko dublju integraciju zahvaljujući Office 365 paketu. U poboljšanja su uključeni i novi softveri za Outlook kalendar i poštu, OneDrive, kao i mogućnost pregleda fajlova različitih formata direktno u Slack-u.

Novi Outlook-ov kalendar za Slack je dizajniran tako da sve vaše sastanke i pozive poveže sa uslugom slanja poruka. Obavijestiće vas kada stigne poziv na sastanak i dati mogućnost da odgovorite sa samo jednim klikom. Uključeni će biti i podsjetnici, kako bi se korisnici na što jednostavniji način priključili Skype, Webex ili Zoom sastancima. Takođe, aplikacija Outlook kalendar će automatski postaviti status o dostupnosti na osnovu vaših obaveza, ali i dodati onaj o odsustvu iz kancelarije ukoliko ste ga uključili u podešavanjima.

Slack-ova OneDrive aplikacija je takođe ažurirana, kako bi omogućila korisnicima da brzo uvezu fajlove iz Microsoft-ove usluge za čuvanje na Cloud-u. Slično postojećoj Dropbox i Google Drive integraciji, sada će na Slack-u biti moguće pregledati dokumente, ali ih i dodati u neki kanal ili poslati porukom.

Pored ovih poboljšanja OneDrive-a, poznata platforma za dopisivanje pruža i kompletne preglede podataka iz Office paketa kao što su PowerPoint slajdovi, Word dokumenti i Excel tabele. 

Nema sumnje da će sva unapređenja unutar Slack-a će biti odlična dopuna za bilo koji biznis ili tim koji se oslanja na kombinaciju različitih usluga prilikom komunikacije, a mi jedva čekamo prve reakcije korisnika.