kosmos-serija

Written by

Kosmos: Prostorno-vremenska odiseja

m:tel IPTV| Views: 186

serija kosmosViše od tri decenije nakon prvog prikazivanja serije „Kosmos: lično putovanje”, slavnog istraživanja univerzuma Karla Sagana, nova serija znači i novo putovanje prema zvijezdama.

Nakon tri decenije mnogo se promijenilo. Uz povećanje kvaliteta i istovremen pad cijene tehničke opreme, mnogo više ljudi se počelo baviti istraživanjem svemira. To istraživanje je donijelo mnogobrojne nove postulate, teorije i ideje. Serija će prikazati kako smo otkrili zakone prirode i našli svoje koordinate u vremenu i prostoru. Daće život neispričanim pričama o herojskoj potrazi za znanjem i poslaće gledaoce u nove svjetove, preko univerzuma, do vizije kosmosa u svoj svojoj veličini.

S voditeljem, svjetski priznatim astrofizičarem i predavačem Nilom Degrasom Tajsonom, cilj ove serije je da gledaocima približi čuda univerzuma kroz naučnu perspektivu. Spojivši skepticizam i čuda, ispreplićući rigoroznu nauku sa vizuelnim, emocionalnim i duhovnim elementima, stvoreno je uzvišeno iskustvo – vizija kosmosa na najvišem mogućem nivou.

Brenon Braga, izvšni producent serije „24”, prvi je režiser serije, dok se u režiji oprobao i direktor fotografije Bil Poup. Novi „Kosmos” imaće animirane sekvence, koje će na atraktivan i zanimljiv način predstaviti nove i dinamične svjetove.. Naratori će biti dobitnik Emija Set Makfarlan kao i glumci čija će imena naknadno biti objavljena.