Kultura online

Written by

Kultura živi i online – pogledajte pozorišne predstave i domaće filmove iz kuće!

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 860

Možda su nas nove okolnosti primorale da naredne dane provodimo u kući, ali zahvaljujući tehnologiji mnogo toga je dostupnije nego ikada. Tako, na primjer, ne morate propustiti niti jedan pozorišni komad, jer kultura živi i online!

Prateći trendove brojnih svjetskih pozorišnih kuća, i domaća pozorišta su odlučila svoju publiku obradovati online prikazivanjima najboljih pozorišnih predstava. A uz to, ne morate platiti ni kartu, jer je sve besplatno i na dohvat ruke.

Tako je Narodno pozorište Republike Srpske od ove sedmice počelo sa prikazivanjem predstava, a u ponedjeljak smo mogli gledati predstavu “Radnička hronika”, autora Petra Mihajlovića, u režiji i adaptaciji Ane Đorđević. Ukoliko niste pogledali, predstava je dostupna do narednog ponedjeljka (30.3.).

Večeras nas od 20 časova očekuje “Zoološka priča”, a u petak, 27. marta u standardnom terminu predstava “Četrnaesta”. Raspored prikazivanja novih predstava biće dostupan na sajtu Narodnog pozorišta Republike Srpske.

I Gradsko pozorište “Jazavac” se odlučilo na ovaj korak, pa nas tako večeras od 20 časova na njhovom YouTube kanalu očekuje koncert Gradskog hora “Jazavac” i Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka.

Iz GP “Jazavac” već su objavili reportoar i za naredni period, koji je dostupan na njihovom sajtu. Kako ne biste propustili niti jednu predstavu, već sada sebi možete postaviti podsjetnike na YouTube kanalu Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Ako ste ipak ljubitelj filma, i to domaćeg, Filmski centar Srbije na svom YouTube kanalu već nekoliko dana prikazuje neke od najbolji kratkih i dugometražnih dokumentarnih filmova nastalih uz njihovu podršku.

A kada sve ove sadržaje pregledate, m:tel IPTV sa otključanim dodatnim kanalima i videotekama je uvijek dostupan. Ostanite kod kuće, jer tako štitite i sebe i druge.