Written by

Kupovina putem Instagrama

moj android| Views: 48

instagram

Jedan od najvećih servisa za razmjenu fotografija, Instagram, je omogućio korisnicima da sve one proizvode čije im fotografije privuku pažnju kupe direktno putem ove društvene mreže. Dobra vijest za kupce, ali na prvom mjestu za velike kompanije čiji će se proizvodi prodavati na ovaj način.

Gotovo godinu ipo dana nakon puštanja reklama, Instagram je postao veoma moćna platforma za sve oglašivače širom svijeta. Oglašavanje je prošireno na čak osam zemalja, a mnoge marketinške agencije sa svih krajeva svijeta biraju baš Instragam kao mjesto gdje bi promovisali proizvode svojih klijenata. Prije nekoliko dana objavljeno je da Instagram ide i korak dalje te da će nakon karusel oglasa ( ne mogu se vidjeti kod nas) omogućiti i direktnu kupovinu putem ove mobilne aplikacije, a doći će do poboljšanih uslova reklamiranja.

Instagram je osmislio dizajn pomoću koga će kompanije moći ispričati nešto dublju priču o svojim proizvodima uz odgovarajuće fotografije i videa, pored dosadašnjih karusel oglasa. U saradnji sa Facebookom, Instagram želi podstaći velike kompanije da još više ulažu u marketing i reklamiranje na njihovim servisima te su im omogućili da svoje poruke pošalju na nešto efektniji način i ne dođu do ljudi samo na osnovu godina, lokacije i pola već na osnovu njihovih ličnih interesovanja. Pored opcije “sponsored” sada ćete na Instagramu imati i opcije “shop now”, “sign up”, “learn more” i “install now”.

Prije nekog vremena pojavio se i servis Like2Buy koji je korisnicima omogućio da lakše pronađu sve potrebne informacije o proizvodu čiju su fotografiju vidjeli na Instagramu. Ovaj servis su prisvojile mnoge kompanije koje se bave maloprodajom jer su pomoću njega kupci lakše naručivali njihove proizvode posebno dok linkovanje nije bilo dozvoljeno. Odsad je kupovina puem Instagrama još jednostavnija, a da li će i kada biti dostupna i za naš kutak svijeta ostaje da se vidi.