Written by

Kvizolog – idealna igrica za ljetni raspust

m:ovo m:ono| Views: 82

KVIZ

Približavaju nam se ljetni praznici a sa njima dolazi i period odmora od školskih klupa. Iako niko ne želi da uči tokom raspusta, postoji odličan način da se zabavite i istovremeno vježbate svoje moždane vijuge uz igricu „Kvizolog“. Ova igrica, koja je nakon televizijske i Facebook verzije dobila i svoje izdanje za smartfone, pravi je hit među školarcima, a njen zanimljiv koncept iznova osvaja pri svakom igranju.

Kroz igricu vaši školarci imaju priliku da obnove znanje koje su stekli tokom školske godine i da osvježe svoje znanje o mnogim temama. Pitanja iz istorije, geografije i matematike bazirana su na gradivu petog i šestog razreda osnovne škole, a ostatak nivoa u igrici dizajniran je tako da ispita moć zaključivanja i pamćenja.

Jedna od omiljenih igrica svih takmičara svakako je igrica „Veliki odmor“ kroz koju možete ispitati koliko dobro povezujete različite teme i pojmove u sklopu pogađanja asocijacija. U ovom nivou trebate otvarati polja u četiri ponuđene kolone kako biste došli do konačnog odgovora i rješenja asocijacija. Svako otvoreno polje sadrži jednu riječ koja upućuje na rješenje kolone u kojoj se ta riječ nalazi, a rješenja sve četiri kolone vode do finalne asocijacije i sljedećeg nivoa. Igrači mogu otvoriti sva polja prilikom odgovaranja ili ponuditi odgovor već nakon prvog otvorenog polja.

Ako ste se u djetinjstvu stalno igrali sa memorijskim karticama, igrica „Spojnice“ će vrlo brzo postati vaša nova omiljena igrica. U ovoj igrici trebate povezati niz parova fotografija između kojih postoji određena vrsta povezanosti, pa tako trebate, na primjer, povezati fotografiju na kojoj su predstavljeni kistovi sa fotografijom slikarske palete. Ova nova verzija igre sa memorijskim karticama omogućava vam da na odličan način provjerite svoju sposobnost povezivanja i logičkog zaključivanja.

Već danas iz Google Play Store-a možete preuzeti verziju igrice Kvizolog za smartfone koju vaše dijete može isprobati dok ste na odmoru, a koncept igrice podjednako je zanimljiv i za nešto starije koji će se na ovaj način moći prisjetiti svog gradiva iz školskih dana.

Igricu Kvizolog preuzmite na linku, a najbolje igrače očekuju odlične nagrade!

https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.aquarius.kvizolog&hl=en