Nakit - Metalno doba

Written by

Lajk za Muzej!

prijateljstva| Views: 82

Nakit - Metalno dobaJedna od najstarijih institucija i jedna od glavnih turističkih destinacija Banjaluke – Muzej RS, dobio je prijateljsku podršku kompanije Mtel. Novo prijateljstvo omogućiće da se ova institucija još bolje pozicionira na kulturnoj sceni i ojača promocija kulturnih sadržaja.
Za sve zainteresovane za posjetu Muzeju RS, kompanija Mtel obezbijedila je besplatan ulaz i to do kraja 2014. godine. Besplatan ulaz odlična je prilika i za organizovane posjete učenika i građana. Želja nam je da privučemo što veći broj posjetilaca, kao i veću medijsku eksponiranost dešavanja u Muzeju, koja to svakako zaslužuju. Osim stalnih postavki, Muzej organizuje i druge sadržaje: edukativne radionice za djecu i omladinu, izložbe. U svojim Zbirkama Muzej čuva oko 35 000 eksponata, a specijalizovana muzejska biblioteka raspolaže sa 14 000 knjiga. Tu su i čuvanje, proučavanje, zaštita, izlaganje i publikovanje muzejske građe kao zajedničkog blaga koje je decenijama prikupljano.
Kompanija Mtel u okviru društveno odgovornog poslovanja, i dalje će nastaviti da bude prijatelj kulture i institucija kulture.