Written by

Lansiran Nokia 8.1 telefon

mobilni svijet, u žiži| Views: 154

HMD Global kompanija je nedavno lansirala Nokia 8.1 telefon u Dubaiju. Ovaj telefon trebalo bi da bude potomak Nokia 7 plus modela, a ovaj segment kompanija naziva kao „pristupačni peremium“ modeli.

Nokia 8.1 je uređaj srednje klase što se može zaključiti i na osnovu specifikacija i na osnovu cijene. Kad je dizajn u pitanju riječ je o izgledu kakav smo već vidjeli ove godine, ali postoji nekoliko osvježenja zbog kojih izgleda elegantnije i modernije od ostalih modela koji su ove godine lansirani. Okvir telefona napravljen je od aluminijuma, rubovi su rezani poput dijamanata, a ekran je napravljen od stakla. Na poleđini se nalazi senzor za otiske prstiju.

Displej mu je veličine 6.18 inča, a riječ je o Full HD+ HDR10 ekranu, sa odnosom stranica 18.7:9 i 420ppi. Telefon radi na Qualcomm Snapdragon 710 procesor.

Telefon dolazi sa 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije koju je moguće nadograditi putem microSD kartice. Baterija je jačine 3500 mAh, a HMD Global garantuju dva dana trajanja baterije. 

Kad je u pitanju kamera, primarna kamera ima 12 megapiksela + 13 megapiksela senzor dubine. Pored toga tu je optički stabilizator i neke AI osobine. Pomoću ovog telefona možete snimati video-e u 4K rezoluciji. Prednja kamera ima 20 megapiksela.