Written by

Lansiran prvi savitljivi telefon!

mobilni svijet, u žiži| Views: 496

O prvom savitljivom telefonu se priča mjesecima ako ne i godinama. U posljednje vrijeme spekulisalo se o tome koja će kompanija prva lansirati prvi savitljivi telefon, a u opticau su bili Samsung, Huawei i LG. Međutim, desilo se nešto u potpunosti neočekivano jer je prvi savitljivi telefon lansirala prilično nepoznata kompanija koje se zove Rouyu Technology.

 

Telefon koji su oni predstavili svijetu nosi naziv FlexPai, ima ekran veličine 7.8 inča, a debljine je 7.6 mm. Pored toga, telefon je opremljen kamerama od 16+20 megapiksela, a za 60 minuta punjenja može dostići kapacitet od 80 odsto baterije. Ovo ne izgleda kao neki poduhvat koji bi trebalo da promijeni svijet mobilne telefonije jer se radi o kompaniji koja je se bavi fleksibilnim displejima, a jedan od njihovih prethodnih uređaja je savitljivi 3D mobilni teatar, savitljivi displej za automobil i mnoštvo fleksibilnih senzora.

FlexPai bi trebalo da radi na Snapdragon 8150 procesor koji još uvijek nije zvanično predstavljen, a sam dizajn telefona je prilično rogobatan.