Siguran Net_mblog

Written by

Lažna Adidas nagradna igra i kako se zaštiti

m:tel info, m:vijesti| Views: 1179

Prethodnih dana pojavila se lažna nagradna igra u kojoj navodno Adidas daruje 3.000 besplatnih pari cipela, 1800 majica kako bi proslavio svoju 95. godišnjicu. Podaci o ovoj lažnoj nagradnoj igri stižu korisnicima putem Viber ili WhatsApp mreže.

Cilj ove lažne nagradne igre je da njeni kreatori dođu do ličnih podataka građana kako bi ih naknadno zloupotrebili,  s toga se preporučuje da svoje lične podatke ne dijelite u ovakvim slučajevima. Poruke i objave ovakvog sadržaja najčešće predstavljaju prevare.

Podsjećamo da su korisnici kompanije m:tel koji koriste uslugu SIGURAN NET automatski zaštićeni kada su na m:tel mobilnoj mreži, jer ukoliko i odu na link lažne nagradne igre, taj sadržaj će automatski biti blokiran. 

Preporučujemo korisnicima korišćenje usluge SIGURAN NET jer košta samo 1,17 KM mjesečno, a štiti vas od sličnih neprijatnosti, odnosno prevara u budućnosti.

Ukoliko vam se ubuduće negdje ponudi nagradna igra za koju se tvrdi da je organizuje neka kompanija, savjetujemo vam da prvo provjerite da li se na zvaničnoj stranici te kompanije nalaze podaci o toj nagradnoj igri.