Written by

LEGO Worlds žestoka konkurencija Minecraftu

Uncategorized| Views: 296

lego-worlds

Minecraft je video igrica koja je već godinama u samom vhu popularnosti kad su u pitanju konstruktivne onlajn igrice, a sada je vrijeme da dobije žestoku konkurenciju. Iz jedne od najpoznatijih komapanija za izradu igračaka, LEGO, odlučili su izaći na tržište sa svojom verzijom kontruktivne igrice pod nazivom LEGO Worlds.

Minecraft igricu mnogi često opisuju baš kao onlajn verziju LEGO igračaka jer igrači pomoću malih kockica grade čitav jedan svijet, od kuća, ljudi, životinja, hrane, svega onog neophodnog za život u stvarnom ili virtuelnom svijetu. Možda su se upravo iz toga razloga čelnici Lego kompanije odlučili da naprave svoju originalnu igricu ovakog tipa, a s obzirom na popularnost njihovih proizvoda ne sumnjamo da će naići na pozitivan odjek.

U LEGO Worlds igrici, igrači imaju priliku da istražuju i grade svjetove bilo da koriste one koji su već izgrađeni pa ih samo nadograđuju ili kreću od samog počeka i slažu svoj svijet od Lego kockica. U igrici će biti moguće sastavljati figurice, prijevozna sredstva i još mnogo toga kako se igrica razvija, a vi napredujete.

minecraft-10-700x393

U ovom trenutku, igrica je dostupna za početni mod i može se kupiti za 12 dolara (oko 20,60 KM), a igrači vremenom napreduju do napredne verzije. Puna verzija za koju se još uvijek ne zna kad će biti dostupna treba da sadrži neuporedivo više kockica za sastavljanje kao i onlajn verziju koja je ključni faktor uspjeha veoma društvene Minecraft igrice, a na to predenduju i iz Lega.

Minecraft je igrica koja je vremenom postala nezvanična igrica kompanije LEGO jer donosi identičan oblik kreativnosti i mogućnosti koju nude lego kockice. Mnogi tvrde da je popularnost koju sad uživa stekla upravo zbog nedostatka zvanične LEGO igrice ovakvog tipa, što će se sada promjeniti. LEGO Worlds igrica je napravljena u kompaniji Traveller's Tale koja je kreator i ultra popularne Star Wars igrice sa Lego predznakom.

Sličnost između ove dvije igrice ne može proći nezapaženo, a da li će gejmeri ostati vjerni Minecraftu ili će se prebaciti na LEGO Worlds ostaje nam da vidimo u narednom periodu.