Written by

LG 5G će imati jedinstven sistem hlađenja

iza ugla, mobilni svijet| Views: 268

Pet mjeseci nakon prvih informacija o novom pametnom telefonu, LG je objavio da će novi uređaj imati premijeru na MWC u februaru 2019. godine. Do tada, ova južnokorejska kompanija odlučila je otkriti neke od glavnih mogućnosti ovog pametnog telefona.

Da će uređaj biti među vodećim na tržištu potvrđuje informacija o njegovom, nedavno najavljenom, Qualcomm Snapdragon 855 procesoru. Ovaj čip donosi povećanje performansi do 45% u odnosu na prošlogodišnji Snapdragon 845 i takođe je mnogo efikasniji zahvaljujući poboljšanom postupku proizvodnje.

LG je potvrdio da je baterija od 4000mAh dio uređaja, što znači da u velikoj mjeri ostaje nepromijenjena bez obzira na povećanu potrošnju. Iz kompanije su istakli činjenicu da je baterija veća za 20% od 3.300mAh unutar LG V40 ThinQ.

U nadolazećem uređaju postojaće posebna komora za paru koja je 2,7 puta veća od toplotne cijevi unutar LG V40 ThinQ. Prema tome, pregrijavanje ne bi trebalo biti problem iako trenutna generacija tehnologije stvara mnogo veće temperature. Detalji o dizajnu ovog pametnog telefona još nisu poznati, ali višestruke komparacije s modelom LG V40 ThinQ ukazuju na to da je možda novi uređaj modifikovana verzija posljednjeg.