Written by

LG donosi novo iskustvo gledanja televizora

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 139

Kompanija LG je zvanično predstavila LG Signature koji predstavlja prvi svjetski OLED TV koji može da se uvija i donosi potpuno novo iskustvo gledanja televizora.

Model R65R9 dolazi u veličini od 65 inča, a posjeduje osobine vještačke inteligencije po kojoj je LG ThinQ brend prepoznatljiv. Pruža podršku za Google Assistant i Amazon Alexa glasovne komande, a pokreće ga novi Alpha 9 procesor iz LG-ja.

Televizor podržava Apple AirPlay 2 tehnologiju, koja omogućava prenos muzike i videa preko kompatibilnih uređaja na TV, kao i kontrolu preko Siri asistenta uz pomoć iPhone ili iPad uređaja.

LG Signature OLED TV R ima nekoliko modova korišćenja:

  • Regularni – mod kada se ekran iz baze u potpunosti izvuče (Full View)
  • Line View – mod u kom se izvlači samo dio monitora iz metalnog okvira, što omogućava korišćenje TV-a kao sat, ram ili vizuelni indikator.
  • Mood Mode – mod za kreiranje opuštenije atmosfere.
  • Zero View – mod kada je TV ugašen i u potpunosti uvijen u metalni okvir, ali je moguće koristiti zvučnike za reprodukciju muzike.

Još uvijek nije poznato kada će se LG Signature OLED TV R (65R9) naći na tržištu i po kojoj cijeni, ali s obzirom na napredne tehnologije koje posjeduje cijena televizora će vjerovatno biti „paprena“.