LG G Flex mtel

Written by

LG G Flex – Oblik inovacije

moj android| Views: 84

LG G Flex mtel

LG G Flex je prvi telefon koji savšeno prati konture Vašeg lica. Njegov zakrivljeni oblik je revolucionaran korak u svijetu dizajna pametnih telefona. Osim nevjerovatnog izgleda, zakrivljeni dizajn ima i niz funkcionalnih prednosti.

Naime, okomito zakrivljen dizajn LG G Flex uređaja smanjuje udaljenost između usta i mikrofona tokom razgovora i na taj način pruža poboljšan kvalitet glasa i zvuka. Ovakav dizajn omogućava i mnogo lakše rukovanje. Za one koji vole telefon držati u zadnjem džepu, nošenje ovog telefona će biti mnogo ugodnije i prirodnije.

Ekran u vodoravnom položaju pruža nevjerovatno multimedijalno iskustvo nalik na IMAX bioskop. Ugao vidljivosti za gledanje videa ili igranje igara se povećava što poboljšava doživljaj korišćenja telefona. U ovaj vrlo tanak telefon spakovana je baterija koja ima ogroman kapacitet, čak 3.500 mAh što omogućava više od cijelog dana upotrebe. LG G Flex se takođe odlikuje i drugim fantastičnim karakteristikama, kao što je 6 inčni OLED HD ekran koji smanjuje refleksiju i omogućava vijernu reprodukciju boja. Veličina ekrana ga svrstava u posebnu kategoriju mobilnih telefona, odnosno spoj telefona i tableta, koji popularno zovemo “fablet”. Ekran je dovoljno velik za prikazivanje 2 aplikacije u isto vrijeme što može biti izuzetno korisno. Quad-core procesor od 2.26 GHz omogućava multitasking bez ikakvog zastoja. A kamera od 13 megapiksela je posebno dizajnirana da omogući bolje noćno fotografisanje.

LG G Flex je zasigurno unikat na trenutnom tržištu mobilnih telefona. Sa nevjerovatnom baterijom, prelijepim ekranom i mnoštvom novih funkcija, telefon je već našao svoje poklonike. Postavio je presedan na tržištu,  pomjerio je dosadašnju granicu tehničkih mogućnosti i natjerao nas da se zapitamo: “Šta je sljedeće?”