LG G4

Written by

LG G4 – sve što do sada znamo o novom flagship smartfonu LG brenda

moj android| Views: 83

LG G4

U iščekivanju novog G4 modela smartfona kompanije LG donosimo vam pregled specifikacija ovog uređaja koje su za sada potvrđene. Čini se kako su kompaniji LG pri kreiranju novog modela najveći uzor bili najnoviji iPhone 6 kompanije “Apple” i “Samsung” Galaxy Note 4 koji su lansirani tokom protekle godine. Potvrđene specifikacije i glasine koje se tiču LG G4 modela svjedoče da kompanija LG ipak nema pravi potencijal da ugrozi ova dva tehnološka giganta na tržištu fableta.

LG G4 bi se trebao pojaviti u prodaji zajedno sa sopstvenom G-Pen olovkom koja će omogućavati pohranu podataka kao i bežični prenos informacija. I LG G3 model je došao u paketu sa sličnom olovkom, međutim ona je imala ograničene funkcije.

LG G3 bio je jedan od najbolji smartfona kada se pojavio na tržištu, prvenstveno zahvaljujući Quad HD ekranu, odličnom dizajnu, pristupačnoj cijeni i mnogim dodacima. LG G4 bi trebao posjedovati sve specifikacije karakteristične za flagship smartfone, kao što je octa-core Snapdragon 810 procesor koji je ugrađen u većinu smartfona koji će se pojavljivati tokom ove godine. Ovaj smartfon bi trebao posjedovati i ekran veličine 5.3 inča sa rezolucijom od 2560×1440 piksela. LG G4 dolaziće sa 32 ili 64 GB memorije, a Snapdragon 810 procesor funkcionisaće putem 4GB RAM-a.

Zadnja kamera bi trebala imati rezoluciju od 20.7 megapiksela, a u smarfon će biti ugrađen Android 5.0 Lollipop operativni sistem. Ovaj smartfon će posjedovati i odličnu bateriju od 3500 mAh-a, a kapacitet samog uređaja imaće mogućnost da se proširi putem microSD potpore.

Novi flagship uređaj kompanije LG prema glasinama bi se mogao pojaviti na tržištu već u aprilu.