Written by

LG G5 će imati metalno kućište i stiže već u februaru?

moj android| Views: 106

 

LG-Zero-Crop-Retro

Sve su češće glasine da bi LG uskoro mogao predstaviti LG G5, novi vodeći telefon ove kompanije, a kao termin premijere navodi se februar umjesto uobičajene druge četvrtine 2016. godine. Novi model će se fokusirati na još bolju kameru i na jednu stvar koju je G4 propustio – biometrijsku bezbjednost.

Prema novim glasina koje dolaze iz Tajvana, LG G5 će imati 5.6-inčni ekran sa QHD rezolucijom. Kožna poleđina će navodno biti zamijenjena za metalnim tijelom iz jednog dijela, što je LG već djelimično učinio sa svojim Zero modelom, koji se nalazi na fotografiji iznad.

Kada je u pitanju fotoaparat, očekuje se veliki 1/2″ senzor sa rezolucijom 20MP-21MP, što je veliki porast u odnosu na 1/2.6″ 16MP jedinicu koja je smještena u G4. Selfi kamera bi trebala biti 8MP, ali još nije jasno da li će LG ponoviti svoj unikatni dual kamera setup sa LG V10, a pokretaće ga Snapdragon 820 čipset.

LG G5 će dobiti i senzor otiska prsta, koji ne postoji na G3 i G4, ali ga ima V10. Pored toga G5 treba da dobije i skener oka kao dodatnu opciju bezbjednosti.