Written by

LG G6 koristi dvije aplikacije u isto vrijeme

moj android| Views: 214

lg-g6-4578

Kompanija LG je na nedavno održanom sajmu tehnoloških dostignuća u Barseloni predstavila svoj novi model, LG G6. Taj telefon je as iz rukava, sa kojim proizvožač želi pokoriti tržite. Navikli smo od njegovih predhodnika da nas iznenadi sa dizajnom i performansama, tako da to neće izostati ni ovog puta.

Da bi postigao potpuni doživljaj, LG je je napravio telefon sa ekranom 18:9, a ne 16:9 kao što to imaju drugi uređaji. Jedini nedostatak ovome bi mogle biti aplikacije koje proizvođači nisu prilagodili toj veličini, nego su namjenjene samo klasičnim veličinama ekrana. Takođe, ekran se može podijeliti i istovremeno na njemu koristiti dvije aplikacije, a bogatsto boja će dati potpuno drugačij ugođaj pri gledanju video sadržaja. Prednost podijeljenog ekrana je u tome što možete imati sve informacije u jednom trenutku. Recimo, otvorite bilješku i upoređujete je sa kalendarom, ili otvorite galeriju i kameru tako da odmah vidite fotografiju koju ste napravili.

LG G6 je nešto tanji od prošlogodišnjeg modela G5, ali su iz kompanije priznali da su poradili na svemu što je nedostajalo prethodniku. Zanimljivo je da G6 biti prvi Android uređaj koji će imati novu verziju Google-ovog virtuelnog asistenta koji će postati suparnik od Siri, Apple-ove virtuelne asistentkinje.