Written by

LG G8 ThinQ će koristiti OLED ekran za zvuk

iza ugla, mobilni svijet| Views: 152

Ako ste pomislili da znate sve o dizajnu nadolazećeg LG premijum telefona, onda se varate. Ova kompanija odlučila je da svoje korisnike, ali i one koji će to tek postati, obraduje dodatnom tehnološkom inovacijom. Riječ je o zvuku koji će proizvoditi ekran telefona.

LG je objavio više informacija o sistemu za zvuk, koji uključuje “Crystal Sound OLED”. Slično LG-ovoj razvijenoj OLED tehnologiji, koju smo vidjeli na Sony televizorima, ekran telefona će vibrirati kako bi proizveo zvuk. Iz kompanije tvrde da će ovo proizvesti efekat koji povećava jačinu zvuka, muzičke note i glasove koji su jasniji.

Ipak, displej telefona neće vibrirati sve vrijeme jer će novi LG telefon u speakerphone modu telefon isporučivati zvuk preko donjeg zvučnika, a na dvokanalni zvuk će se prebacivati preko gornjeg dijela ekrana. Kada je riječ o ostalim funkcijama zvuka, tu su podršku za emulaciju 7.1 surround uz pomoć DTS:X (sa slušalicama ili bez njih), kao i “Boombox Speaker”  – dizajn koji koristi prostor unutar telefona za rezonantnu komoru za popunjavanje svojim zvukom. Ne treba zaboraviti ni podršku za Master Quality Authenticated (MQA) enkodirani zvuk.

Novi LG G8 ThinQ biće predstavljen na ovogodišnjem sajmu Mobile World Congress, a brojni korisnici očekuju da kompanija do tada otkrije još neku zanimljivu specifikaciju novog uređaja.