televizor LG

Written by

LG izumio fleksibilni televizor

m:ovo m:ono| Views: 301

Ekran LG2

Nakon kućanskih aparata sa kojima možete komunicirati i flexi mobilnog telefona, iz LG radionice izašao je novi senzacionalni proizvod, fleksibilni televizor koji možete urolati – u najbukvalnijem mogućem smislu.

Ovaj televizor koji bi se po prvim procjenama u prodaji trebalo da pojavi do 2017. godine moći će se urolati kao poster.

Fleksibilni ekrani nisu nikakva novost kad je u pitanju radionica čudotvornih tehnologija poznata pod nazivom LG, ali sa ovim televizorom će se ipak otići jedan korak dalje. Do sad su napravljena dva ovakva ekrana, veličine 18 inča i rezolucije 1200 x 800. Pored toga što su poprilično veliki ono što je fascinantno kod ovih televizora jeste da se mogu urolati u rolnu promjera svega 3,75 cm bez ikakve bojazni da bi se ekran mogao ošetetiti.

Fleksibilni ekrani će uveliko pojednostaviti dostavu jer će se moći dopremati u tubama, običnom poštom. S druge strane tu je i dobra strana uštedete prostora jer ćete TV moći po potrebi sklanjati i vraćati, premješatati, te nositi sa sobom na put.

Jedan od dva fleksibilna ekrana je proziran, što opet nije neka novost, ali ovaj ekran je za 10 odsto providniji od svog prethodnika. To znači da će korisnici moći da vide stvari koje se nalaze iza ekrana što u pojedinim situacijama može biti veoma korisno.

Ovoliko fleksibilan ekran uspješno je napravljen zbog upoterbe polimera umjesto konvencionalne plastike. Polimer povećava fleksibilnost OLED ekrana i ujedno smanjuje njegovu debljinu. Iz LG-a tvrde da će uz pomoć novih tehnologija uspjeti napraviti fleksibilni, prozirni televizor veličine i do 60 inča, a vjeruju da bi do 2017. godine kakve su prvobitne procjene već mogli stići i prvi prodajni primjerci.