Written by

LG na IFA sajmu predstavio LG G7 One

moj android| Views: 801

Kompanija LG je na ovogidšnjem IFA sajmu u Berlinu predstavila novi model telefona pod nazivom LG G7 one. Ovaj telefon je dobio ime po svom prethodniku koji je lansiran u maju ove godine iako nemaju gotovo nikakvih sličnosti.

LG se ovoga puta odlučio da napravi telefon kome je kućište izrađeno od stakla, a tehnologija koja se krije ispod haube je prošlogodišnji hardver. Ovaj izbor materijala za okvir je odličan jer se na njemu ne vide otisci prstiju što je veliki problem sa ostalim materijalima čak i kod telefona visokog cjenovnog ranga.  G7 One je otporan na vodu i poshjeduje IP68 sertifikat.

Uprkos ekranu veličine 6.1 inča telefon je prilično jednostavan za upotrebu, a to olakšava činjenica da se LG još uvijek drži omjera ekrana 19,5:9.

Softver je posebno intresantan jer je ovo prvi LG telefon koji se oslanja na Android One operativni sisitem, samo aplikacija kamere LG. Telefon dolazi sa Android 8.1 operativnim sistem u svom najosnovnijem obliku. Oslanja se na Snapdragon 835 procesor koji je dovoljno brz za sve ono što vam je potrebno.

Još uvijek nije poznato kad će se ovaj telefon naći u prodaji.