lg pametni sat

Written by

LG napravio pametni sat koji kontroliše automobile

m:ovo m:ono| Views: 301

lg pametni sat

Kompanija LG napravila je sat koji funkcioniše na WebOS platformi, a premijerno je predstavljen na CES-u, i to od strane kompanije Audi, gdje je iskorišten kako bi pozvao i “dovezao” ovaj automobil na pozornicu.

Na CES-u je LG lansirao i WebOS 2.0 televizore tako da ovo predstavljanje WebOS pametnog sata i nije neko preveliko iznenađenje, ali su mnogi tek na samom predstavljanju bili oduševljeni. Pokazalo se da LG-jev pametni sat ima mnogo više toga da pokaže, osim što je u pitanju WebOS platforma. Ovaj fenomenalni sat u mogućnosti je da se poveže sa mobilnim mrežama, pa sasvim logično ima instalirane aplikacije za pozive i slanje poruka. Naravno, tu su i očekivane aplikacije za muziku, kalendar, e-mail i još mnogo toga.

sat auto

O inovaciji se čuju pozitivne kritike, te je pravo zadovoljsto imati ovaj sat. Platforma WebOS satu je donijela poseban nivo zrelosti i uglađenosti, što odaje činjenicu da je LG dugo radio na korisničkom interfejsu. Važno je naglasiti da se aplikacije otvaraju veoma brzo i glatko, pa je i to odlika koja se mnogima dopala. Spekuliše se da možda LG ima u planu neko nadmetanje s Androidom ili iOS sistemima, ali za sada je prerano o tome govoriti.

Iako mnogi jedva čekaju da saznaju kada i kako mogu posjedovati ovaj sat, za sada nema informacija o cijeni i dostupnosti, ali nesumnjivo je da će i to biti poznato ubrzo. Uz malo sreće, ne bi se trebalo dugo čekati na njegov zvanični izlazak.