Written by

LG otkrio patent za sklopivi telefon

moj android| Views: 293

Kancelarija Sjedinjenih američkih Država za patente i žigove nedavno je odobrila patent kompanije LG za sklopivi telefon. Patent je odobren 28. juna, a na osnovu toga se može zaključiti da se i LG pridružuje listi kompanije koje žele napraviti savitljivi telefon, kao što već znamo uveliko se priča o istom od strane kompanije Huawei i Samsung.

Uređaj koji je prikazan u ovom patentu izgleda kao velika verzija klasičnih pametnih telefona koji bi se preklapao vertikalno. Veoma je sličan patentu iz Samsunga koji je prikazan ranije ove godine.

Najveći dio patenta je fokusiran na mehanizam čija je funkcija upravo sklapanje telefona i koji će zaštiti telefon od pucanja. U patentu se spominje i da bi uređaj trebalo da ima magnete koji će telefon držati zatvorenim te da će se on automatski paliti kad se otvori.

Najinteresantniji detalj se odnosi na potencijalne specifikacije, a korisnici bi mogli koristiti kameru sa zatvorenim ekranom. Telefon je takođe prikazan u džepu korisnika sa jednom polovinom koja viri napolje, a to može da znači kako LG planira funkciju koja bi korisnicima omogućila snimanje bez upotrebe ruku iz njihove perspektive.