Written by

LG potvrdio da priprema savitljivi telefon

iza ugla, mobilni svijet| Views: 475

Već duže vrijeme, javnost sa nestrpljenjem očekuje koji će to proizvođač biti prvi koji će lansirati savitljivi telefon. Borba se već godinama vodi između Samsunga i Huawei-a, a sada se u igru uključila i kompanija LG koja je zvanično potvrdila da radi na savitljivom modelu, ali da ih nije briga da li će biti prvi ili ne.

Generalni director LG Mobile, Hwang Jeong-Hwan je nedavno  za vrijeme predstavljanja LG V40 Thinq telefona izjavio da kompanija radi na savitljivom telefonu. On je tada rekao kako LG radi u saradnji sa partnerima na pripremanju telefona.

Ipak, kako se čini LG neće u skorije vrijeme lansirati ovaj telefon jer je rečeno kako prioritet kompanije trenutno nije savitljivi telefon, oni su u stanju sačekati da vide potrebe tržišta pa će onda donijeti odluku. Nije im važno da li će biti prvi ili ne.

LG je jedna od najvećih kompanija za proizvodnju displeja za mobilne telefone što znači da su u stanju sami proizvesti savitljive displeje.  2013. godine oni su lansirali LG G Flex koji je bio zaobljen, a 2015. su proizveli G Flex 2 koji je imao identičan dizajn.

Samsung i Huawei su još uvijek najbliži tome da prvi svijetu predstave, prvi savitljivi telefon, a posljednje glassine kažu kako će Samsung uskoro početi sa proizvodnjom savitljivih panela te da bi svoj savitljivi telefon mogli predstaviti sljedećeg mjeseca na konferenciji za  programere.

Šta vi mislite, ko će biti prvi?