LG priprema novi neobični telefon

Written by

LG priprema novi neobični telefon

iza ugla, mobilni svijet| Views: 157

Južnokorejska kompanija LG priprema novi neobični telefon, a u pitanju je model sa dva ekrana od kojih se jedan pomjera lijevo-desno i time dostupan postaje sekundarni, koji je ispod njega.

Kodni naziv uređaja je Wing (krilo) i, navodno, će imati glavni ekran dijagonale 6,8 inča i dodatni, 4-inčni.

Ovo nije prvi telefon s pokretnim ekranom koji će LG predstaviti. Naime, prije više od decenije su ponudili nekoliko takvih modela, poput LB1500 i LU1400. Ipak, oni su imali male ekrane koji nisu bili osjetljivi na dodir, a pomicanjem glavnog bi bila vidljiva tastatura T9, a ne dodatni ekran.

Sada se, dakle, radi o unapređenom modelu, čiji bi sekundarni ekran imao više funkcija. Tako je, recimo, moguće da dok na glavnom gledate fotografije, drugi može poslužiti za njihovo uređivanje. Upravo po tome će se i razlikovati od ostalih LG-ijevih dual-screen uređaja, kao što su G8X i V60, koji uglavnom služe kako biste istovremeno mogli koristiti dvije različite aplikacije.

Novi telefon će pokretati Qualcomm-ov procesor Snapdragon iz serije 7. Na poleđini će imati tri kamere, od kojih je najjača ona sa 64 MP. Dostupan bi trebalo da bude krajem ove godine.