Written by

LG proizvodi ekrane za Huawei

m:ovo m:ono| Views: 90

porse

Da bi proizveli što bolje i kvalitetnije telefone kompanije stvaraju neke neobične saveze i partnerstva. Na primjer, Samsung za svog najvećeg konkurenta Apple, proizvodi čipove i ekrane za razne modele iPhone-a, Sony proizvodi dijelove kamera za mnoge brendove, a posljednja saradnja se odnosi na LG i Huawei, jer izgleda da će upravo LG obezbijediti OLED ekrane za Huawei Porche Design Mate RS telefone.

OLED ekrani iz kompanije LG su ocijenjeni visokim ocjenama, ali uglavnom kad su u pitanju televizori. Što se tiče telefona primjećeni su neki nedostaci, ali izgleda da su napravljeni pomaci zbog kojih su baš njihovi ekrani bili izbor kompanije Huawei.

Jedna od najznačajnijih karakteristika modela Porsche Design Huawei Mate RS jeste senzor otisaka prstiju koji se alazi ispod stakla . Iako je tehnologija koja stoji iza ove funkcije isporučena od strane kompanije Synaptic koja je obezbijedila senzor i za Vivo Apex, sam displej mora biti specijalno konfigurisan za rad sa ovom senzorskom tehnologijom. Pretpostavlja se da LG može napraviti ime kad je u pitanje izrada displeja za pametne telefone koji imaju ugrađen senzor za otiske ispod ekrana.