Written by

Light show na Alcatel-u A5 LED

moj android| Views: 88

alcatel-a5-led3

Nema nikakve sumnje da će najnoviji pametni telefon iz Alcatel-a oduševiti korisnike njihovih uređaja, a naročito mlađu populaciju. Alcatel A5 LED će pozadinom kućišta napraviti spektakularni light show – zasvijetliće kada vam stignu notifikacije, a svaka aplikacija će sijati drugom bojom! Tako će se Facebook javljati plavom pozadinom i bijelim slovom “F”, dok će Snapchat biti u žutim tonovima. Najbolje od svega je što upravo vi možete da odredite boje kojima će vas ovaj smartphone obavještavati o novim objavama, pozivima i porukama.

Sve to funkcioniše zahvaljujući funkciji Colour Catcher. No, LED pozadina kućišta ovog divnog i zabavnog Alcatel-ovog uređaja ne služi samo za obavještenja. Takođe ćete moći imati male reflektore dok slušate muziku na svom telefonu ili uključiti ambijentalna svijetla dok se opuštate uz filmove ili video snimke.

Softver na bazi Android Marshmallow ima aplikaciju koja vam omogućava da korištenjem kamere birate nijanse, a tada vam postavlja odgovarajuću pozadinu i temu, te promijeni boje ikonica aplikacije i korisničkog interfejsa. Pored toga, moći ćete da promijenite veličinu ikonica, kao i broj redova i kolona aplikacija na vašem početnom ekranu.

Veličina ekrana je 5.2 inča, a rezolucija je 720×1280 piksela.  Alcatel A5 LED pokreće octacore MediaTek procesor i ima bateriju jačine 2800 mAh. Ovaj uređaj stiže sa zadnjom kamerom od osam i prednjom od pet megapiksela.