limbo

Written by

Limbo – da li već imamo igricu godine?

m:ovo m:ono| Views: 98

limbo

Dugo nijedna igrica nije izazvala toliku pažnju gejmera kao što je to slučaj sa igricom “Limbo” danske kompanije “Playdead”. U moru sofisticiranih igrica sa visokom definicijom u kojima su detalji dovedeni do savršenstva, često se gubi umjetnički element same igrice koji će ju učiniti jedinstvenom. Upravo po tom pitanju se izdvojila igrica o kojoj vam danas donosimo priču.

Igrica “Limbo” je drugačija zbog svoje neobične crno-bijele estetike, tako da ćete tokom igrice zaboraviti da ona uopšte ima drugu dimenziju. “Limbo” stvara svijet za sebe, a ovaj svijet će ostaviti takav utisak na vas da ćete se osjetiti kao da ste dio nekog nerealnog sna ili noćne more koja stalno mijenja oblike.

Tokom igrice pratite avanture dječaka koji se probudi u nepoznatoj šumi na granici limba, mjesta koje se nalazi između pakla i raja. On je u potrazi za svojom starijom sestrom koja je nestala, a na putu nailazi na nekoliko likova koji ga napadaju ili bježe od njega. Tokom putešestvija nailazi na ženski lik koji velikom brzinom iščezne ispred njega. Šuma se u jednom trenutku pretvori u sumorni grad, a dječak mora prevladati mnoge prepreke kako bi riješio sve izazove i spasio svoju sestru.

Misterioznoj atmosferi igrice doprinose crno bijele siluete likova koje su veoma efektne i zastrašujuće, a dozi iščekivanja doprinosi i odličan sountrack koji je urađen posebno za ovu igricu.

limbo igrica

“Limbo” je ipak mnogo više od klasične igrice iz horor žanra pošto je igrica u nekim trenucima uistinu prekrasna i skoro dovodi do suza. Za igranje je potrebno samo nekoliko kontrola: pokreti lijevo i desno, dugme za skakanje, kao i multifunkcionalno dugme za interakciju sa okolinom.

Ukoliko odlučite da se upustite u Limbo avanturu, javite nam kako ste se zabavili i da li je zaista tako zarazna.