Written by

LingLong DingDong: Pametni član domaćinstva koji se ne boji konkurencije

moj android| Views: 78

linglong-dingdong-580x358

Čuli ste za virtuelne asistente tehnoloških giganata kao što su Amazon ili Google, ali ne možete da se odlučite koji je napredniji? Računicu bi vam mogao pomutiti još jedan novitet, a to je DingDong, kineskog proizvođača LingLong.

Ma koliko čudan naziv nosio, u pitanju je prilično moćan uređaj koji prijeti da okupira i zapadno tržište. Posljednji model ove kompanije, A3, je prilično sličan svjetski poznatom Echo uređaju. Njegovi zvučnici cilindričnog oblika će odgovoriti na postavljene upite kao što su oni u vezi sa vremenskom prognozom ili određenim rasporedom. Može i da pušta muziku ili da pomogne korisniku da hvata zabilješke u vezi sa temama od značaja, pa i da kontroliše ostale kućanske aparate – otprilike, bilo sa bilo čim što može ostvariti internet konekciju. 

DingDong A3, iako možda niste čuli za ovaj proizvod, je zapravo samo jedan dio seta pametnih zvučnika koje proizvodi LingLong. Ipak, kompanija se nije ni trudila da kreira naziv atraktivan i potencijalnom zapadnom tržištu, upravo zbog usmjerenosti na ono kinesko. 

Uzimajući u obzir da Alexa, asistentkinja Google-ovog Echo-a ne govori kineski, a da je Google kao platforma blokiran u Kini, tržište i ciljna grupa kompanije LingLong postaje sve veće i sveobuhvatnije. Preostaje da se vidi da li će zaista i ugroziti vodeće svjetske proizvođače slične tehnologije.