Written by

LinkedIn pokreće live video streaming servis

m:reza, preporučujemo| Views: 152

Društvena mreža LinkedIn krenula je, poput brojnih servisa, u uvođenje live video streaming opcije. Za sada im, u pružanju ove usluge, pomaže Microsoft. LinkedIn je novu uslugu tokom prošle sedmice omogućio za milione korisnika sa teritorije SAD-a.

Gotovo 18 mjeseci nakon što je LinkedIn počeo da podržava video format, sada je svojim korisnicima omogućio da video sadržaj emituju uživo. Fokus će biti na živom prenosu stvari kao što su Q&A, događaji, konferencije, ceremonije nagrađivanja, najave proizvoda i još mnogo toga. Microsoft pomaže LinkedIn Live-u kroz Azure Media Services, pružajući svu važnu tehnologiju kodiranja za nesmetano prenošenje uživo.

LinkedIn se, takođe, udružio sa Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive i Brandlive kako bi kreatorima sadržaja omogućio pristup iskusnim servisima za streaming.

Ova društvena mreža, odmah po puštanju ove usluge u javnost, suočena je sa konkurencijom koju čine Facebook, Twitter, YouTube i mnogi drugi servisi. Činjenica je da ove društvene mreže već duži vremenski period pružaju usluge live streaming-a, ali je LinkedIn-ov adut u ciljanoj publici i vrsti videa koji želi ponuditi.

LinkedIn je uvijek bio vezan za profesionalne veze i poslovni život, a LinkedIn Live ima jasan cilj da se preusmjeri na ta tržišta streaming-a video sadržaja.