Written by

Ljepotica i zvijer na HBO

m:tel IPTV| Views: 291

Ljepotica i zvijer

Kanal HBO, nedjelja 02.11 u 20:05h

Francuski film “Ljepotica i zvijer” (La belle et la bete) novi je osvrt na jednu od omiljenih klasičnih bajki. U centru priče je neočekivana romansa između najmlađe kćerke propalog trgovca i tajanstvene zvijeri.

Nakon što mu propadne posao trgovac odlazi na selo sa svojih šestoro djece među kojima je i Belle (Ljepotica), njegova najmlađa kćerka i veoma vesela djevojka. Tokom putovanja oni prolaze kroz začarano kraljevstvo u kome živi Zvijer. Tu trgovac ukrade jednu ružu zbog čega ga Zvijer osudi na smrt. Kako bi spasila oca, Belle nudi sebe u zamjenu za očev život.

Između Belle i Zvijeri se rađa neočekivano prijateljstvo, a društvo im prave razna magična bića koja žive u dvorcu. Belle saznaje dijeliće njegove tragične prošlosti kada je bio princ, te shvata kako je ona jedina osoba koja može spasiti Zvijer od užasne kletve koja je bačena na njega.

U ulozi Zvijeri se pojavljuje poznati francuski glumac Vincent Cassel a Belle glumi sve popularnija glumica Lea Seydoux. Film je režirao Christophe Gans.