Written by

Loomo – Android robot na kome se možete voziti

moj android| Views: 63

loomo

Kompanija Segway je objavila kako je u prodaju pušten neodoljivi robot Loomo koji radi na Android i na kome se moguće voziti, a već sad se može naručiti putem Indiegogo platforme. Ovog robota ljudi opisuju kao pravog R2-D2-a.

Ovaj robot je samobalansirajući i može da pređe više od 17 kilometara na samo jednom punjenju. Baš kao kad je u pitanju hooverboard možete se nagnuti naprijed za ubrzanje, a unazad da biste usporili ili išli u rikverc.

Gume ovog robota su širine oko 30 centimetara, a dovoljno su kvalitetne da bez problema voze i po nepristupačnom terenu. Nije preporučljivo da se njime ide niz stepenice ili da se silazi sa ivičnjaka, ali se u svakom slučaju radi o veoma sofisticiranoj tehnologiji teškoj 20-ak kilograma. Ta tehnologija dolazi do izražaja čim stanete na ovog robota, a opremljen je Intel-ovom RealSense ZR300 kamerom te mnoštvom ultrasoničnih, infracrvenih senzora. Loomo ima i sisitem za prećenje i detekciju prepreka na putu koje veoma uspješno izbjegava.

Posjeduje čak i pet mikrofona koji pomažu da robot odgovarana na glasovne komande, a možete ga povezati na smartfon te mu zadavati zadatke putem poruka. S druge strane displaj od 4,3 inča vaom omogućava da se igrate sa motorom. Progameri kažu da se može dodati i funkcionanost pomoću SDK koji je baziran na Androidu. U svakom slučaju sigurni smo da će Loomo za kratko vrijeme postati apsolutni hit na tržištu.