Loptica ili kućni ljubimac? Šta je Samsung-ov Ballie?

Written by

Loptica ili kućni ljubimac? Šta je Samsung-ov Ballie?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 115

Samsung-ov Ballie je i loptica i kućni ljubimac i pomoćnik. Naime, ovaj maleni robot pomoću vještačke inteligencije prati svog vlasnika i ispunjava njegove želje.

Zvuči jako dobro, zar ne?!

Da, složiće se mnogi, naročito oni koji priželjkuju kućnog ljubimca koji će im pomagati u svakodnevnim poslovima u kući. Ballie je upravo jedan takav pametni pomoćnik, s obzirom da će to činiti i kad njegov vlasnik nije tu.

Ovaj Samsung-ov izum, predstavljen na ovogodišnjem CES-u, je otprilike veličine teniske loptice i može da se kreće po stanu i obavlja niz poslova: pali i gasi televizor, igra se sa psom, pomjera pametne zavjese, ali i da fotografiše i snima šta se dešava u prostoru te materijal šalje vlasniku na njegov pametni telefon.

Uz to, dizajniran je tako da može da radi i kao fitnes pomoćnik, a dobro je znati i da će, recimo, moći da pozove nekoga u pomoć ukoliko neko u kući padne i ne može da ustane.

Iz Samsung-a navode da naziv ovog uređaja planiraju da koriste za robote sa različitim funkcijama, poput bezbjednosnog nadzora ili svakodnevnih kućnih poslova.

Kada će on i po kojoj cijeni biti dostupan, još uvijek nije poznato.