Written by

Los Anđelesom krstari najudobnije prevozno sredstvo

m:ovo m:ono| Views: 136

Fotelja na točkiće

Na redovno zakrčenim ulicama Los Anđelesa, ovih dana je hit jedno potpuno neobično vozilo. Na prvi pogled, reklo bi se da je u pitanju krevet sa točkićima, maštovito prevozno sredstvo za proljećno krstarenje jednim velegradom, a njegovi vlasnici su dvije mlade osobe.

U pitanju je, u stvari, mobilni koncept iz kućne radinosti, nastao spajanjem različitih elemenata. Osnova vozila su invalidska kolica, koja predstavljaju pogonski segment. Na njihov prednji dio je nadograđena metalna konstrukcija sa jastukom na vrhu, koja čini platformu za odmaranje nogu. Međutim, ključni dio udobnosti, a i atraktivnosti ovog jedinstvenog koncepta, je velika papasan fotelja, na kojoj se može baškariti dvoje putnika.

Upravo to i čini anonimni mladi par, koji u svom unikatnom vozilu krstari ulicama američke metropole, privlačeći ogromnu pažnju drugih učesnika u saobraćaju i slučajnih prolaznika. Mnogi od njih su odmah posegnuli za svojim foto-aparatima i mobilnim telefonima, pa internetom kruže brojne fotografije neobične „kotrljajuće fotelje“.

Vozilo ima nekoliko „manjih“ nedostataka – primjera radi, nema krov, kreće se brzinom nešto ubrzanijeg hoda i nije baš najbezbjednije po svoje putnike – pa vjerovatno nikada neće ući u serijsku proizvodnju. I pored toga, njegovi vlasnici će sigurno ući u istoriju savremenog saobraćaja kao veliki inovatori i izumitelji najudobnijeg drumskog prevoznog sredstva.