Mtel LUEDU_Nauci se covjece

Written by

LUEDU „Nauči se čovječe“ igra i učenje u jednom

iz ponude, m:vijesti| Views: 517

Prijedlog za zajedničke porodične aktivnosti u kući

S obzirom na to da trenutna situacija zahtjeva da ostanemo kući kako bismo odgovorno postupili prema svom zdravlju, zdravlju najmilijih, ali i prema svim sugrađanima, donosimo prijedlog kako da se cijela porodica zabavi, obnovi školsko gradivo, ali i nešto nauči.

Pogađate, riječ je o LUEDU „Nauči se čovječe“. Ova igrica je nastala na osnovu istoimenog popularnog kviza koji je emitovan prošle godine na programu RTRS-a. LUEDU je namijenjen zabavi i edukaciji osnovnoškolaca, ali i cijele porodice. Ova igra, čiji koncept podsjeća na poznatu igru „Ne ljuti se čovječe“, pored taktiziranja, od učesnika zahtijeva i određen nivo znanja.

Igricu prati i mobilna aplikacije bez koje nije moguće zaigrati „Nauči se čovječe“ jer se u toku igre na aplikaciji prikazuju pitanja i odgovori, odnosno, aplikacija daje znak kada je odgovor tačan i kada možete pomjeriti pione na tabli, a kada ne. Dakle, kako bi zaigrali LUEDU, svaki igrač treba da prvo kreira svoj profil u LUEDU aplikaciji i podesi parametre kviza prema svojim potrebama.

Odlična vijest je da ukoliko još uvijek niste nabavili igru LUEDU „Nauči se čovječe“, a ako je uparite sa nekim od m:tel paketa integrisanih usluga, može biti vaša po cijeni od samo 1 KM.

Odmjerite snage s bratom, sestrom, mamom, tatom ili bakom i dekom. Skinite aplikaciju i igra može da počne!
Aplikaciju za LUEDU „Nauči se čovječe“ potražite na sljedećim linkovima:
PlayStore: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ultrazor.luedu
AppStore: https://apps.apple.com/app/id1340785909

Ukoliko želite da se podsjetite na TV emisuju LUEDU „Nauči se čovječe“, sve epizode ovog TV kviza možete pronaći na You Tube kanalu „Boki i Oki Show“.