Gejming cloud servis

Written by

Luna novi gaming streaming servis

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 66

Vjerovatno svakodnevno pročitate nešto novo iz svijeta gejminga, a ako niste čuli do sada, predstavljen je novi cloud gejming servis. 

Luna je novi gejmerski cloud servis, koji je prestavljen nedavno na Amazon 2020 Event-u. Naime, planiraju da preuzmu već poznate igrače sa servisa kao što su Google Stadia, Nvidia GeForce Now, Microsoft’s xCloud i Sony’s PlayStation Now. Karakteristično je da na svim ovim servisima, a isko tako i na Amazon Luna možete igrati bez prethodnog preuzimanja same video-igre. 

Iako tek od oktobra kreću pretplate na servis i to još uvijek je ograničen broj korisnika, znamo već dosta toga što će Luna ponuditi. Gejmeri će moći igrati preko 50 naslova, a moći će streamovati na računar, Mac i iOS. Za igranje će morati kupiti i poseban kontroler, koji će se konektovati direktno na servis. Za korišćenje servisa moraće izdvojiti određenu sumu za mjesečnu pretplatu, a određeni kanali mogli bi povećati konačni iznos. 

Kao što vidimo gejming industrija raste munjevitom brzinom i povlači za sobom niz tehničkih i tehnoloških unaprijeđenja. IT kompanije masovno prilagođavaju svoje usluge okrećući se korisnicima video-igara. Shodno tome, predstavljen je još jedan gejming cloud servis – Amazon Luna