Written by

m:agazin donosi: Električni skuter i nosiva tehnologija

m:vijesti| Views: 53

Emisija magazin 38. Mtel

U 38. izdanju emisije m:agazin vam donosimo novih dvadeset minuta koje su posvećene svijetu tehnologije i nauke. U ovosedmičnom izdanju popularne emisije, koja se emituje svake subote u 16.15 časova na programu Alternativne televizije, saznaćete kako izgleda zanimljivi električni skuter koji je predstavljen na CES sajmu tehnologije u Las Vegasu i kakvi su najnoviji trendovi u svijetu nosive tehnologije.

Kompanija Mahindra GENZE predstavila je personalni električni skuter koji izgleda i kreće se ‘pametno’. Opremljen je touchscreen-om koji identifikuje vozača, te u svakom trenutku nudi pomoć pri korištenju vozila. Budući da je saobraćaj na svjetskim ulicama sve više otežan, mnogi naučnici smatraju kako će upravo ovakva vozila uskoro postati najpopularnija sredstva transporta.

Statistike su pokazale da je tokom protekle godine prodato 720 000 nosivih uređaja, od čega je najviše pametnih satova, a u ovom izdanju emisije ćemo vam predstaviti neke od najuspješnijih pametnih nosivih uređaja.

A ako biste voljeli znati kako vaš pas ili mačka posmatraju svijet oko sebe, te ih stalno imati na oku, kompanije “Motorola” i “Binatone” omogućile su vlasnicima kućnih ljubimaca upravo to. Oni su osmislili ogrlicu sa HD mogućnošću daljinskog video striminga putem kojeg vlasnici u svakom trenutku mogu saznati gdje se njihov ljubimac tačno nalazi, te posmatrati okolinu iz njihovog ugla.

O ovim i mnogim drugim temama saznaćete više ukoliko nam se pridružite u sljedećem izdanju m:agazina na uzbudljivom putu kroz svijet tehnologije, a vaše prijedloge zanimljivih tema ili sugestije možete poslati na mail adresu magazin@mtel.ba.