m:agazin – Kako izgleda kupovina budućnosti

amazon-go

Praznična atmosfera se nastavlja i u 15. izdanju TV emisije m:agazin. Gledaoci koji u subotu, 14. januara, u 15 časova budu uz program RTRS-a, imaće priliku da bez napuštanja topline svojih domova zaplove u neobično putovanje u okvirima tehnologije i nauke. Voditelji Vanja Partalo i Igor Kalaba će i ovaj put predstaviti prave poslastice za sve tehnološke sladokusce.

Virtuelna domaćinstva

Protekle godine su prošle u znaku ubrzanog razvoja VR tehnologije, što su potvrdila brojna dostignuća u toj oblasti. U 15. izdanju emisije m:agazin imaćete priliku da saznate kako izgleda jedna naizgled obična soba, koja je zapravo posebno opremljena za reprodukciju virtuelne realnosti, a pomoću koje korisnici mogu da budu u virtuelnoj kuhinji, naprave omiljeno jelo, pa i pospreme po završetku. Mogu i da promijene izgled enterijera, poput boje zidova i da naprave potpuni ugođaj po svom ukusu.

Kupovina budućnosti

Nije vam ništa neobično da tokom kupovine čekate u redovima, kako biste platili željene namirnice?! Takve procedure bi uskoro mogle da postanu stvar prošlosti. Naime, Amazon je kreirao koncept pod nazivom Amazon Go – market u kojem kupci mogu da uz pomoć aplikacije nabave šta im je potrebno, uzmu željene artikle sa polica, i napuste prodavnicu bez uobičajenih procedura, poput čekanja u dugim redovima za naplatu i slično. Mislite da je nemoguće? Uvjerite se u suprotno u predstojećem izdanju m:agazina.

dsc_2001_resize

Igor i Vanja su pripremili i zanimljivu priču sa nedavno održane Open patrole, koja je prošla kroz čak 11 gradova, u kojima je ostavila osmijehe, dobro raspoloženje i pregršt prigodnih poklona.

Ljubitelje nauke i tehnologije očekuju i brojne druge druge zanimljivosti u svega 25 minuta m:agazinskog putovanja. Svoje komentare i prijedloge možete da pošaljite putem putem email adrese magazin@mtel.ba, ili putem inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel.

Ukoliko ste propustili neke od prijašnjih sadržaja, propušteno možete nadoknaditi putem zvaničnog YouTube kanala kompanije m:tel.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se