Written by

m:agazin – Najmlađi kreirali trkački automobil budućnosti

m:tel IPTV| Views: 278

dsc_8068_resize

Vikend sadržaji na programu Radio-televizije Republike Srpske će i ovaj put biti bogatiji za nove priče iz svijeta tehnologije i nauke u okviru 24. izdanja TV emisije m:agazin. Voditeljski dvojac, Igor Kalaba i Vanja Partalo, će u subotu, 18. marta, sa početkom u 14.50 časova, predstaviti brojne aktuelnosti i zanimljivosti, kao i najnevjerovatnije priče iz tehnoloških kuloara. 

Među brojnim naučnicima, umjetnicima i inovatorima koji se svakodnevno trude da sve što je analogno izbace iz upotrebe, postoje i oni koji prkose takvom trendu. Među temama u predstojećem izdanju m:agazina, imaćete priliku da čujete priču o Daniel de Bruinu, Holanđaninu koji se bavi produkt dizajnom, a koji je, sa pomalo kritičkim stavom prema 3D modelovanju, kreirao prvi analogni 3D printer.

Kako tehnologija već uveliko postavlja nove standarde života i djelovanja, brojne zemlje ulažu u edukovanje i obučavanje najmlađih generacija. Milioni djece širom svijeta se obučavaju da učestvuju u globalnom izazovu – dizajniranje trkačkog automobila budućnosti. U m:agazinu ćete imati priliku da vidite kako je izgledalo takmičenje nazvano “Formula 1 u školama”, a kojim je obuhvaćeno 26 000 škola širom svijeta u 44 države.  

nenad-vidackovic_dobitnik-stana-frend-plan-za-novi-stan

Osim sličnih priča, u okviru rubrike „U dobrom društvu“, imaćete priliku da upoznate dobitnika glavne nagradne igre „Frend plan za novi stan“, koju je kompanija m:tel organizovala za svoje korisnike. Gospodin Nenad Vidačković je na taj način postao vlasnik potpuno novog stana, a saznaćete i kakve utiske nosi po završetku jedne od najzapaženijih nagradnih igara na ovim prostorima.

Kako bi svi sadržaji bili dostupni ljubiteljima nauke i tehnologije, prethodna izdanja emisije m:agazin možete da pogledate na YouTube kanalu kompanije m:tel, a slanjem komentara i prijedloga  putem email adrese magazin@mtel.ba, ili inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel, možete da učestvujete u pripremi narednih m:agazinskih sadržaja.