Written by

m:agazin – Roboti sve češća pojava na ulicama

m:tel IPTV| Views: 143

 

dsc_1862

Baš kada pomislite da ste u toku sa većinom dešavanja na tehnološkoj i naučnoj sceni, nevjerovatni noviteti i dostignuća vas uvjere u suprotno. Izvor sličnih informacija i aktuelnosti možete da pronađete u TV emisiji m:agazin koja se prikazuje svakog vikenda na programu Radio-televizije Republike Srpske u popodnevnim časovima.

U predstojećem, 25. izdanju m:agazina imaćete priliku da se uvjerite da će roboti već u skorijoj budućnosti postati česta pojava na ulicama u gradovima širom svijeta. Dokaz tome je i Robot Gita, plavi robot okruglastog oblika, koji služi kao dostavljači stvari. Vanja i Igor će vam otkriti i najzanimljivija tehnološka dostignuća nedavno predstavljena na MWC-u, jednoj od najvećih tehnoloških smotri. Među njima će vam pažnju privući Pibo, prijateljski raspoloženi robot koji je predviđen da vrijeme provodi za porodičnim stolom, uljepšavajući one najintimnije trenutke sa voljenima. 

Gotovo je sigurno da ste čuli za brojne popularne startup-e i pojedince koji su stekli ogromnu popularnost putem online platformi. Ipak, naredni m:agazin vam donosi priču o jednom Banjalučaninu, domaćem influencer-u, koji je putem YouTube-a stekao popularnost u cijelom svijetu, a koji se bavi ni manje ni više nego – naučnim eksperimentima.

magazin-25-emisija

Kako su gledaoci i navikli, rubrika „U dobrom društvu“ donosi i zanimljiv razgovor, a ovaj put je u gostima u m:agazinu bila Slađana Zrnić, istaknuta glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, koja je otkrila neke od svojih iskustava iz dugogodišnje karijere, trenutne projekte, ali i planove za naredni period.

Prethodna izdanja emisije m:agazin možete da pogledate na YouTube kanalu kompanije m:tel, a svoje komentare i prijedloge u vezi sa m:agazinskim sadržajima možete da pošaljete putem email adrese magazin@mtel.ba, ili inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel.