Written by

Matt Damon i Ben Affleck – Priča o iskrenom prijateljstvu koje traje već 35 godina

prijateljstva| Views: 177

ben and matt www.popsugar.com

Izvor fotografije: www.popsugar.com

Među slavnim prijateljstvima poznatih osoba posebno mjesto zauzima ono između holivudskih  gumaca Matt-a Damon-a i Ben-a Affleck-a, koji su najbolji prijatelji od djetinjstva. Njihovo prijateljstvo traje već 35 godina i odoljelo je svim zamkama koje sa sobom nosi glamurozni svijet reflektora i crvenog tepiha. Slavni glumci rođeni su u Bostonu, tačnije u gradiću Kembridžu, i tokom odrastanja dijelile su ih samo dvije ulice.

Iako je Matt danas jedan od najplaćenijih glumaca, ostao je skroman kao na početku svoje karijere, dok je Affleck jednom prilikom izjavio da su, u nedostatku novca, bili prinduđeni otvoriti zajednički račun na banci.

Posebno mjesto u njihovih filmskim i životnim biografijama predstavlja osvajanje „Oskara“ za film „Dobri Will Hunting“ iz 1997. godine. Scenario je nastao početkom 90-ih godina, a osim „Oskara“, film je nagrađen i „Zlatnim globusom“ i stekao kultni status među filmofilima, koji uživa i danas, gotovo dvije decenije nakon premijere.

Kao rezultat uspješne filmske saradnje, nastala je i zajednička producentska kuća. Trenutno su angažovani na svom projektu „Greenlight“, u kojem mladim i nadarenim umjetnicima daju priliku da režiraju svoje prve filmove. Dvojica prijatelja nisu zaboravili da ih je upravo „Dobri Will Hunting“ lansirao u orbitu slave i na ovaj način žele da pruže podršku onima koji su tek na početku svojih karijera.

Ben i Matt poznati su i po humanitarnom radu, koji uključuje Ben-ovu organizaciju „Inicijativa za Istočni Kongo“, koja pomaže žrtvama rata, a on je snimio i kratki film o konfliktu u ovoj afričkoj zemlji. Sa druge strane, Matt je osnivač humanitarne organizacije „H2O Africa“, koja nastoji obezbijediti dovoljne količine pitke vode državama ovog kontinenta.

Uzajmna podrška prijatelja nije izostala ni nakon Benovog razvoda sa Jennifer Lopez, početkom 2004. godine. Veza koju je glumac sa poznatom pjevačicom počeo 2002. godine bila je toliko medijski praćena da je par dobio poseban naziv „Bennifer“. Ben-ov drugi brak sa glumicom Jennifer Garner, koju je upoznao na snimanju filma „Daredevil“, trajao je ipak duže, ali je slavni par prošle godine objavio da se nakon 10 godina braka razvodi. Za razliku od Affleck-a koji je kroz cijelu svoju karijeru bio na meti tabloida, Damon vodi nešto mirniji život i oženjen je Luciana-om Bozan, sa kojom ima četiri ćerke.

Osim što su najbolji prijatelji od djetinjstva, glumci su i rođaci, a kako bi bili blizu jedan drugome i što više vremena provodili družeći se, čak su kupili kuće u istoj ulici. Interesantna priča o bliskosti dvojice glumaca dokaz je da pravo prijateljstvo može da opstaje godinama i decenijama uprkos slavi, bogatsvu i izazovima koje sa sobom nosi život, naročito onaj holivudski.

A kompanija m:tel, već treću godinu zaredom tokom avgusta mjeseca ponovo slavi prijateljstvo i bliskost, u sklopu kampanje “Mjesec prijateljstva” koja traje do 31. avgusta. Budite i vi prijatelji i ispunite želju najboljem prijatelju prijavom na istoimenu aplikaciju koja se nalazi na našem blogu, ili postavite fotografiju na Instagram i pokažite i vaše iskreno prijateljstvo.